hmmm, a moja Mama nerki wieprzowe robila takie ze palce lizac (dawno nie jadlam ale mysle ze nie zatracila tej umiejetnosci ;-)), z tego co pamietam to sekret tkwi w porzadnym ich wymoczeniu, przekraja sie je na pol i moczy 3godz, zmieniajac wode co godzine, potem sie je obgotowuje i znowu wylewa ta pierwsza wode..-a pozniej to juz powinny byc [...]
[...] mleko kocham i co próbuję rzucić, to po chwili wracam :/ Dzień 83 - miska niska, trening siłowy B http://img401.imageshack.us/img401/4624/dieta20120430.jpg Mniej więcej, bo nerki wieprzowe okazały się największym paskudztwem jakie jadłam. Wszystko mi teraz nimi śmierdzi; kuchnia, patelnia, nawet ręce, które umyłam chyba do kości i cytryną, i [...]
Obli! Cała i zdrowa8-)~Usycham z tęsknoty za bacikiem:-D Dzisiejsza micha: jaja, owies, śmietana, jabłka, olej kokosowy, nerki wieprzowe, makaron pełnoziarnisty, kacze uda, owoce morza, mleczko kokosowe- schowałam gdzieś w tym bałaganie kolejną wagę... Aktywność fizyczna- noszenie kafli na 3 piętro w starym budownictwie, 1p= 3,75 m
Nerki wieprzowe, jesteś hardcorem, pod jaką postacią je jadłaś? Wiem co to znaczy dymanie po schodach z obciążeniem w starej kamienicy. Latałam tak na 5p bez windy z wózkiem(plus młody i zakupy)minimum raz dziennie przez kilka miesięcy...
[...] skąd jest wchłaniana tylko w obecności tzw. czynnika krwiotwórczego wewnętrznego. Bogatym źródłem kobalaminy (powyżej 20 µg w 100g) są ryby (szczupaki), wątroby i nerki: wieprzowe, wołowe, cielęce i drobiowe. Witamina B6 Inne nazwy: pirydoksyna, pirydoksal, pirydoksamina, adermina Witamina B6, rozpuszczalna w wodzie, obejmuje [...]
[...] -mleko 2%+owsianka/płatki śniadaniowe -ryby (dorsz) (jedyne gotowe jedzenie), paluszki rybne (z filetów) lub filety w panierce -piwo (jedna puszka tygodniowo ze względu na nerki, raczej nie piję bo nie mam z kim) Nie jadam za bardzo świeżych warzyw gdyż zazwyczaj długo u mnie nie leżą ze względu na przetrzymywanie Teraz pytania: Czy nie [...]
[...] śniadaniowe -ryby (dorsz) (jedyne gotowe jedzenie), paluszki rybne (z filetów) lub filety w panierce, czasem tuńczyk puszkowany -piwo (jedna puszka tygodniowo ze względu na nerki, raczej nie piję bo nie mam z kim) Nie jadam za bardzo świeżych warzyw gdyż zazwyczaj długo u mnie nie leżą ze względu na przetrzymywanie. Z ćwiczeniami jest u mnie [...]
[...] ilości biała powoduje zwiększenie metabolizmu, przemiany aminokwasowe są wymagają wydatkowania dużej ilości energi, a co również bardzo ważne obciążają nasz organim np. nerki. Podwyższenie przemiany materi = utrudnienie w przyroście masy ciała. Inną bardzo ważną kwestią jest to iż nadmiar białka występuje najczęściej równocześnie z [...]
[...] ilości biała powoduje zwiększenie metabolizmu, przemiany aminokwasowe są wymagają wydatkowania dużej ilości energi, a co również bardzo ważne obciążają nasz organim np. nerki. Podwyższenie przemiany materi = utrudnienie w przyroście masy ciała. Inną bardzo ważną kwestią jest to iż nadmiar białka występuje najczęściej równocześnie z [...]
[...] są w stanie utrzymac w naszym organiżmie równowagi kwasowo-zasadowej, to przy zakwaszeniu organizmu dochodzi do zawieszonego wydalania jonów wodorowych przez układ moczowy (nerki). Gdy i to nie przynosi oczekiwanego rezultatu wówczas dochodzi do produkcji amoniaku z glutaminy i innych aminokwasów. Skutkiem tego jest stan kataboliczny, obniżenie [...]
[...] różnych częściach roślin. Selen jest obecny w większości produktów spożywczych. Jego bardzo dobrym źródłem są orzechy (zwłaszcza brazylijskie), ryby i owoce morza, podroby (nerki, wątroba) oraz mięso. Źródłem selenu są również produkty zbożowe, warzywa oraz inne produkty pochodzenia roślinnego, ale zawartość selenu w tych produktach jest [...]
[...] zapasu -ułatwiają odczuwanie smaku i przełykanie pokarmu -hamują skurcze żołądka i wydzielanie kwaśnego soku żołądkowego -stanowią budulec błon komórkowych -stabilizują nerki i inne narządy wewnętrzne -dostarczają NNKT -decydują o sprawności układu krążenia -wpływają na stan skóry i włosów -są nośnikami witamin A, D, E i K (rozpuszczalne [...]
[...] w wodzie i przechodzi do czesc iplynnej pozywienia.Odlewanie wody po gotowaniu warzyw pozbawia calkiem potrawe z tej witaminy.Wystepowanie tiaminy:watroba,serce,nerki,i mieso wieprzowe,w zbozach i nasionach straczkowych.Zapotrzebowanie1,4mg. Witamina B2-ryboflawina Latwo ulega rozpadowi pod wplywem promieni slonecznych.ryboflawina [...]
Artykuł ma posłużyć temu, aby "Jak najmądrzej i najzdrowiej pobudzić swój Wzrost" u osobników płci męskiej, bez żadnych środków które nie dają 100% pewności (Nie mam na myśli HGH, który w tym temacie nie będzie poruszany z takiego powodu, gdyż powinien być tylko i wyłącznie skonsultowany z Lekarzem Endykrologiem). W Artykule sprostowanych jest [...]